Ja va ser instal·lada la gran carpa del Cirque du Soleil al Vell Port de Montreal

A partir d’aquest dimecres a la tarda es va aixecar al Vell Port de Montreal la gran carpa blava i groga que acollirà, des del 19 d’abril, el nou espectacle del Cirque du Soleil, Amaluna.

L’operació ambiciosa, que després de diversos anys s’ha convertit en una tradició de la ciutat, necessita la participació de més d’un centenar d’obrers, el que dóna una aparença de gran obra de construcció a la Quai Jacques-Cartier. L’equip va procedir, des de l’interior, a aixecar la carpa davant els ulls impressionats de periodistes (que van haver d’utilitzar armilles i casos taronja i groc com a mesura de protecció) i l’aplaudiment de 52 artistes que estaran aviat en el cos de Amaluna.

“La instal · lació de la carpa és un esdeveniment molt important que marca l’arribada del Circ a la ciutat”, va explicar Jaume Reilly, directora de gira del Cirque du Soleil, que considera que l’esdeveniment és tot els anys un moment grandiós.

“Es tracta d’una tradició a tot el món. Avui va ser més simbòlica per a nosaltres perquè hi havia molta gent “precisar la directiva, que va afegir que aquest any l’equip està conformat per 52 persones d’unes 20 nacionalitats.

Encara és molt d’hora per revelar detalls de Amaluna, però es va poder conèixer que al començament del mes d’abril es donarà molt més informació. Reilly no va dubtar a avançar que es tracta d’una obra de gran qualitat.

En xifres

  • La carpa té una alçada de 19 mts i està sostinguda per quatre pals de 25 metres cadascun. Compta amb un diàmetre de 51 m.
  • La seva capacitat és de més de 2.600 llocs.
  • Calen 60 remolcs per traslladar l’estructura de ciutat en ciutat.
  • L’estructura del Vell Port té la carpa, una catifa vermella, la taquilla, oficines administratives, instal · lacions de fisioteràpia per als acròbates, una cuina i un sala per esmorzar.

Perr Redacción NM – Foto: Agencia QMI

Posted by pepaplana in : Noticies,