Pepa Plana celebra el Premi Nacional de Cultura, que reconeix la seva trajectòria professional

Premi Nacional de  Cultura

La pallassa Pepa Plana ha rebut amb moltíssima satisfacció la notícia del reconeixement fet públic el passat dimecres 16 d’abril pel CONCA del Premi Nacional de Cultura.

Plana (Valls, 1965) ha celebrat un premi que reconeix la seva llarga trajectòria professional i l’ha vinculat a tot l’ofici. “Quan vaig començar a fer de pallassa per adults, era estrany, a més era dona, treballava sola… I d’alguna manera em sento responsable d’haver fet visible l’ofici de pallassa, el premi és un reconeixement”. La pallassa defensa la seva professió: “l’ofici de pallasso si no existís s’hauria d’inventar”, afirma, i recorda que existeix i ha existit arreu del món i durant tota la història. “En totes les cultures hi ha la figura del pallasso, que fa riure, fa pensar, és fràgil, patètic… que posa un mirall davant de la societat que et fa veure com a espectador que tot el que li passa ens passa a tots; això és el que ens toca”.

Els espectacles que han marcat la trajectòria de Pepa Plana, des de la seva arrencada amb el De Pe a Pa, han estat Giulietta, Hatzàrdia, L’Atzar, Penèlope i Èxode, quatre dels quals encara estan en gira. Pepa Plana ha participat en nombrosos festivals arreu d’Europa i Llatinoamèrica i va dirigir les cinc edicions del Festival de Pallasses d’Andorra. En aquests moments la pallassa es troba preparant dos nous muntatges, un s’estrenarà aquest estiu i l’altre durant el 2015.

Posted by Pepa Plana in : Noticies,